VOEL JE ENERGIEKER

Met voeding die past bij jouw lichaam

LAAT UW LICHAAM ZICHZELF GENEZEN

Met de juiste voeding

Binnen onze praktijk is op dinsdag een orthomoleculair diëtiste werkzaam. Haar naam is Ellen Rutten-Beukelman. Voor meer informatie kijk op www.etenisweten.nl

Ellen Rutten-Beukelman
– orthomoleculair diëtiste –

Wat is een orthomoleculair diëtist?

“Het gebruik maken van optimale concentraties voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen, aminozuren en essentieele vetzuren om herstel en gezondheid te bevorderen”.

Je lichaam kan enorm veel zelf oplossen, meer dan wij vaak denken. Als je maar de juiste voeding en levensstijl kiest die bij je past.

Waar een reguliere diëtist hoofdzakelijk naar calorieën en de dagelijkse caloriebehoefte kijkt, gaat de orthomoleculair therapeut dieper in op de voeding en streeft hij of zij ernaar om de juiste combinatie van voedingsstoffen aan te bieden.

Een orthomoleculair diëtist kijkt of de behoefte aan voedingsstoffen overeenkomt met dat wat het lichaam binnen zou moeten krijgen. Zo kan de juiste voeding een positief effect hebben op bijvoorbeeld het verminderen van ontstekingen en bepaalde ziekten. In principe wordt er eerst gekeken in hoeverre de dagelijkse behoefte gedekt kan worden met ‘normale’ voeding. Is dit niet het geval vanwege bijvoorbeeld een verhoogde behoefte, dan kunnen voedingssuplementen worden ingezet.

Het totaal van voeding, leefstijl en eventuele aanvulling heeft een gunstige uitwerking op de lichamelijke, geestelijke, sociale en energetische ontwikkeling

Bel voor een afspraak: 06-49711995

Lekker in je vel

Praktischer vertaalt ga je, je energieker voelen als je voeding eet die bij jouw lichaam past. Je voelt je helderder in je hoofd.  Bloedwaarden zoals cholesterolwaarden, bloedsuiker verbeteren. Ook kan goede voeding bijdragen aan het verlagen van de bloeddruk en bij overbelasting van de gewrichten zorgt gewichtsverlies dat de gewrichten minder belast worden.

Bij prikkelbare darmklachten zoals opgeblazen gevoel, verstopping of juist diarree kan de juiste voeding zorgen voor vermindering van 1 of meer van deze klachten.

Bij COPD, Parkinson, MS zorgt de juiste hoeveelheid eiwit en energie ervoor dat lichaamseigen spierweefsel minder snel afgebroken wordt, omdat je voldoende eiwit gaat eten om je spiermassa te onderhouden/te voeden. Bij ziekte is de eiwitbehoefte altijd verhoogd en komen veel mensen niet aan de optimale daghoeveelheid eiwit.

Het eerste consult

Een eerste consult duurt ongeveer 90 minuten. U krijgt daarvoor, afhankelijk van uw klachten al wat vragenlijsten toegestuurd, zodat alle behandeltijd goed benut kan worden. Ook wordt u gevraagd al een paar dagen bij te houden wat u zoal eet en drinkt, om te kunnen beoordelen of er tekorten of overschotten in uw voeding zitten op het gebied van macrovoedingsstoffen (eiwit, vet, koolhydraten)- of microvoedingsstoffen (vitamines/mineralen).

Opvolgende consulten

Vervolg consulten duren ongeveer 30 minuten.

  • Vergoeding van dietistenbehandeling: 3 uur uit de basisverzekering (onder aftrek van eigen risico) + afhankelijk van de polis nog extra dieeturen uit de aanvullende verzekering.
  • Vergoeding van orthomoleculaire behandeling: afhankelijk van uw polis uit de aanvullende verzekering . Dit kan varieren tussen de 250 en 1000 euro vergoeding op jaarbasis. Vaak wel met een dagmaximum.

Kosten en vergoedingen

Vergoeding via ketenzorg; hebt u Diabetes, hartfalen, hartinfarct, COPD, hoge bloeddruk in combinatie met overgewicht/cholesterol verhoging dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor ketenzorg. Uw uren worden (onbeperkt) vergoed vanuit de basis verzekering zonder eigen risico.

Er is dus altijd een vergoedingsvorm die bij u past.

Als u meer behandelingstijd nodig hebt, kunt u de kosten zelf betalen. Dit gaat in overleg met u.

De kosten komen dan neer op 33 euro voor een half uur. Exclusief 21% BTW voor orthomoleculaire behandeling. Waarschijnlijk komt de BTW afdracht nog voor het eind van het jaar te vervallen.

© copyright 2018 - Alle rechten voorbehouden aan HoornseHof – Geryszewski - druk- en zetfouten voorbehouden -
Geheimhouding en uw privacy zijn gewaarborgd en vinden plaats conform de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).
Klik hier voor inzage in ons privacy beleid.

Design, fotografie en beheer door Vriesstijl